O nama

Coca-Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtki u industriji bezalkoholnih napitaka u državi, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The Coca-Cola Company

Naša tvrtka proizvodi i distribuira jedinstveni spektar kvalitetnih marki te tako služi populaciji od oko 4 i pol milijuna stanovnika, unoseći žar u ostvarenje svojih ciljeva na tržištu i iskazujući vodstvo u području korporativne društvene odgovornosti.

Naša tvrtka

Coca-Cola se u Hrvatskoj počela proizvoditi 1968. godine.

Sjedište tvrtke je u Zagrebu, a poslujemo s dvije punionice diljem zemlje. Također distribuiramo proizvode preko svojih šest skladišta i distribucijskih centara.

Zapošljavamo oko 700 ljudi, a u svom vrijednosnom lancu neizravno podupiremo još osmerostruko više zaposlenja.

Cilj nam je svojim kupcima biti najpoželjniji dobavljač i provoditi programe kako bismo poduprli više od 31.000 kupaca koji prodaju naše proizvode potrošačima.

Skupina Coca-Cola Hellenic posluje u 28 država i opskrbljuje tržište koje ima više od 581 milijuna stanovnika. Središnjica naše matične tvrtke, Coca-Cole HBC AG nalazi se u Švicarskoj, a naše su dionice uvrštene u najviši razred (eng. premium segment) Londonske burze te usto kotiraju i na atenskoj i njujorškoj burzi.

Naš prodajni asortiman

Proizvodimo, prodajemo i distribuiramo široki spektar napitaka, a većina proizvoda marke su tvrtke The Coca-Cola Company.

Naš prodajni asortiman sastoji se od:

  • vodećih marki Coca-Cole, Coca-Cole zero, Fante i Spritea
  • lokalnih marki kao što je Bistra
  • marki pod licencom drugih tvrtki kao što su Cappy i Nestea.

Neprestano tražimo nove prilike kako bismo proširili svoj prodajni asortiman i tako pružili svojim potrošačima u Hrvatskoj što veći izbor. Poduzimamo sve mjere kako bismo osigurali najvišu kvalitetu svojih proizvoda.

Održivost

Kako bismo osigurali dugoročan uspjeh, moramo smanjiti svoj utjecaj na okoliš i pridonijeti kvaliteti života u lokalnim zajednicama. To je naš dugoročni cilj i obaveza.

Budući da se suočavamo sa sve više izazova na području održivosti, usredotočeni smo na pitanja koja su prioritetna za naše poslovanje i za naše dionike. To su:

Za svako od tih pitanja postavljamo ciljeve i težnje, a mjerimo i pratimo svoj napredak jednako brižljivo kao i na ostalim područjima svoga poslovanja. Pratimo vodeće vanjske standarde i metodologije te transparentno izvješćujemo o svom napretku u Izvješću održivosti.