Na putu prema održivosti

Ključ održiva razvoja leži u ispunjavanju svih potreba današnjice, a da se pritom ne kompromitiraju buduće generacije kako bi i one mogle zadovoljiti svoje potrebe.

Danas smo još uvijek daleko od postizanja tih ciljeva. Među najvažnija pitanja spadaju promjene klimatskih uvjeta i potreba za vodom. Svi moramo odigrati svoju ulogu kako bi pomogli u rješavanju tih pitanja. Inovacije, ulaganja i poslovna stručnost privatnog sektora imaju posebno značajnu ulogu. Zajedničkim radom s predstavnicima državne vlasti, nevladinim organizacijama i lokalnim zajednicama tvrtke mogu pomoći pri rješavanju izazova koji su pred svima nama.

U Coca-Coli HBC Hrvatska cilj nam je pridonositi održivom razvoju. Od 2002. godine radimo na smanjenju utjecaja na okoliš te na ulaganju u svoje zajednice. Radimo s partnerima kako bismo zaštitili lokalna vodoopskrbna područja, povećali recikliranje i promicali aktivne stilove života, kao primjer možemo navesti projekt Naša lijepa Sava, Bistrinu biciklijadu i drugo. Također radimo na smanjenju utjecaja našega poslovanja na okoliš.

Ovo nije samo altruizam jer koristi i našem poslovanju. Smanjujući utjecaj na okoliš svih naših poslovanja – na primjer količine vode, energije i pakiranja koji se upotrebljavaju pri proizvodnji naših napitaka, pridonosimo većoj učinkovitosti našeg poslovanja. Time kratkoročno smanjujemo svoje troškove, ali i rizik za naš dugoročni razvoj poslovanja.
Svojim inicijativama održivosti oslobađamo vlastiti kapacitet za inovacije. Našim programima stječemo reputaciju vodeće tvrtke, a zaposlenici nam govore kako im je na ponos raditi u Coca-Coli HBC Hrvatska.

Izvješće o održivosti

Izvjesce o odrzivosti
Kako bismo udovoljili sve većem zanimanju potrošača za zdravlje, neprestano proširujemo svoj asortiman istovremeno proizvodeći napitke jednako visoke kvalitete, što naši kupci i potrošači od nas i očekuju. Usko surađujemo sa svojim dobavljačima i cilj nam je dodati vrijednost poslovanju svojih kupaca.

> Tržište
> Visokokvalitetni napitci
> Zdravlje potrošača
> Dodavanje vrijednosti poslovanju kupaca
> Suradnja s našim dobavljačima
Cilj nam je smanjiti utjecaj svoga poslovanja na okoliš. Dio tog stremljenja čini naša primjena međunarodno priznatog sustava upravljanja okolišom ISO14001, a radimo na njegovoj punoj homologaciji u svim zemljama u kojima poslujemo. U Hrvatskoj smo ISO14001 uveli 1996. godine i od tada ga primjenjujemo.

> Okoliš
> Očuvanje vodnih resursa
> Očuvanje energije i klime
> Ambalaža i recikliranje
Zapošljavamo oko 700 ljudi u svojim trima punionicama i u sklopu ostalog poslovanja u Hrvatskoj.

> Radno mjesto
> Razvoj naših zaposlenika
> Pravedno radno okruženje
> Zdravlje i sigurnost
U svakoj zajednici u kojoj poslujemo cilj nam je biti dobar susjed i pridonositi kvaliteti života. Donosimo gospodarsku dobrobit svojim temeljnim poslovanjem, a ujedno podupiremo programe ulaganja u zajednicu.

> Zajednica
> Doprinos gospodarstvu
> Ulaganje u zajednicu
> Očuvanje voda i okoliša
> Sport i tjelesne aktivnosti
> Razvoj mladih
> Pomoć u nesrećama i obnova
> Razvoj zajednica