Očuvanje voda i okoliša

Osim što smanjujemo uporabu vode u svojim punionicama, također pomažemo i u zaštiti lokalnih razvođa. U suradnji s državnim tijelima, udrugama i ostalima, podržavamo aktivnosti očuvanja vodnih resursa i podizanje javne svijesti.

Zeleni Dunav naše je najduže partnerstvo. Zajedno s Međunarodnom komisijom za zaštitu Dunava provodimo aktivnosti očuvanja i podizanja svijesti u Hrvatskoj i još devet zemalja kroz koje ta rijeka protječe. Među aktivnosti spadaju godišnje proslave Dana Dunava u kojima sudjeluju deseci tisuća ljudi.

Osim toga, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola Adria i United Nations Development Program (UNDP) provode zajednički projekt pod nazivom "Svaka kap je važna – oživimo rijeku Gacku" koji je posvećen očuvanju vodnih resursa bazena rijeke Gacke, te promicanju očuvanja voda u Hrvatskoj.

U suradnji s hrvatskim ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodoprivrede i lokalnim turističkim agencijama radimo na podizanju svijesti lokalnog stanovništva i mjerodavnih tijela o zaštiti Dunava i njegovih pritoka, kako bi se njima mogle koristiti i u njima uživati i buduće generacije.

Proslave Dana Dunava zaokružuju sve naše prethodne aktivnosti započete u svibnju projektom Naša lijepa Sava, a sastoje se od brojnih lokalnih ekoloških i turističkih aktivnosti kojima je cilj promicanje osviještenosti o važnosti rijeke Save.

Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola Adria i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) pokrenuli su zajednički projekt pod nazivom “Svaka kap je važna – oživimo rijeku Gacku” koji je posvećen očuvanju vodnih resursa u slivu rijeke Gacke i promicanju očuvanja voda u Hrvatskoj.

Back to top

Povezane stranice