Međunarodno vodstvo

Na međunarodnoj razini podržavamo vodeće poslovne platforme koje promiču korporativnu odgovornost i održivi razvoj, a podržavamo ih i razvijamo i na državnoj razini.

Među njima su:

un global logo

Svjetski sporazum UN-a

Svjetski sporazum UN-a najveća je dobrovoljna korporativna inicijativa na svijetu. Coca-Cola Hellenic sudjelovala je u primjeni njegovih deset univerzalnih načela koja potiču odgovorne poslovne prakse na području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije.
  • Briga za klimu - Coca-Cola Hellenic bila je potpisnik osnivač jednog od najvećih poslovnih udruženja za brigu o klimi na svijetu - vodeće platforme Svjetskog sporazuma.
  • „CEO Water Mandate“ inicijativa - Coca-Cola Hellenic aktivno podupire to jedinstveno javno-privatno partnerstvo koje se bavi očuvanjem vode i sanacijom.
  • Istaknuti izvjestitelj - Coca-Cola Hellenic prepoznata je kao istaknuti izvjestitelj za svako od svojih izvješća o održivosti od 2005. godine.
  • Lokalne mreže diljem svijeta pomažu pri uvođenju Svjetskog sporazuma u različitim kulturnim kontekstima.

Također sudjelujemo i u drugim međunarodnim platformama uključujući Svjetsko poslovno vijeće za održivi razvoj, Europsko udruženje za korporativnu društvenu odgovornost te smo organizacijski dionici Globalne inicijative izvještavanje.
Coca-Cola HBC Hrvatska član je Hrvatskog poslovnog vijeća za održivi razvoj i redovito izvještava o svom napretku u skladu s vodećim okvirom za izvještavanje o održivosti – Globalnom inicijativom za izvještavanje (GRI3).

Čast nam je što smo dobili priznanje za svoj napredak na području održivosti. Na primjer:

Dow Jones Sustainability Indexes

Indeksi održivosti Dow Jones

Svojim uključivanjem na Dow Jones listu 2008. godine Coca-Cola Hellenic proglašena je vodećom tvrtkom u području održivosti na svjetskoj razini, a u Hrvatskoj naporno radimo kako bismo osigurali da naša Grupa ostane na toj poziciji. Tvrtka se nalazi na sljedećim listama:

  • DJSI, World, Index, – uključuje 10 posto najboljih od 2500 najvećih tvrtki po gospodarstvenim i društvenim kriterijima te kriterijima očuvanja okoliša.
  • Dow Jones, STOXX, Sustainability, Index, – uključuje 20 posto najboljih lidera održivosti među 600 tvrtki u Europi.

 FTSE4Good Index

Indeks etičnog investiranja FTSE4Good

Tvrtka je od 2002. godine uvrštena je i nalistu FTSE4Good i na tom se mjestu održala unatoč sve višim kriterijima.

Back to top

Povezane stranice